Segítünk...

Koraszültél?
Koraszülött a gyermeked?

olvasd el

Segítünk...

Szülés – születés

Kora/szülésélmény feldolgozás

 

olvasd el

Segítünk...

Család- és párkapcsolat segítés

Perinatális szaktanácsadás

Hordozási tanácsadás

Veszteség- és gyászfeldolgozás

Nem választod...megtörténik...

Fotópályázatról

2013.10.25.

Socks For Life - Zoknik az életértKoraszülöttek Világnapja alkalmából “Koraszülött vagyok. Ők a családom!”-címmel fotópályázatot hirdettünk melyre nagy örömünkre folyamatosan érkeznek a képek.

A pályázatra több mint 50 kép érkezett, amit ezúton is köszönünk a résztvevőknek.

Az eseményeknek viszont itt még koránt sincs vége, hiszen a közönségdíjas szavazás november 10-ig tart.

Tovább...

"Koraszülött vagyok. Ők a családom!" - fotópályázat

2013.10.15.

A “Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért valamint a Zalaegerszeghír.hu a Koraszülöttek Világnapja alkalmából fotópályázatot hirdet “Koraszülött vagyok. Ők a családom!” – címmel.

 

Ha szeretnéd megmutatni magatokat, nincs más dolgod, mint elküldeni egy képet a családotokról november 4-ig az info.koranerkeztem@gmail.com email-re vagy postai úton a “Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület- 8900, Zalaegerszeg Béke u. 28. címére.

Tovább...

Jótékonysági partiról - 2013

2013.09.25.

zalaegerszeghir_headerMaXimálisan eredményes jótékonysági parti remek hangulattal és rappelő ?Berényi-testvérekkel”

.

A nagy sikerű “Rúgd a labdát, Zeg!” focitorna után újabb nagyszabású, komoly tömeget megmozgató rendezvényre került sor az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség zalaegerszegi tagozatának szervezésében. Augusztus 30-án, pénteken este jótékonysági bulival zárták a nyarat, melynek teljes jegy- és tombolabevételét a koraszülött gyermekek és családjaik segítésével foglalkozó Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület javára ajánlották fel.

Tovább...

A kisbaba valódi szükségletei

2013.09.02.

Amikor várva várt kisba­bánk először jelentkezik, természetesen első gondolataink egyike, hogy szeretnénk neki mindent megadni, amit csak lehet. De vajon tudjuk-e, hogy mi az a minden, amire a kisbabának szüksége van?

Tovább...

Mi is ott voltunk...

2013.08.05.

Az Anyatejes táplálás Világnapja alkalmából csütörtökön (2013. augusztus 1-én) a Napsugár úti óvodában köszöntötték a zalaegerszegi védőnők azokat az kismamákat, akik gyermeküket tartósan anyatejjel táplálják.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kisbabák anyatejjel történő táplálásának fontosságára. Az anyatej olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket a modern tudomány egyenlőre nem képes pótolni. Akadnak olyan esetek, amikor a kismamák nem tudnak szoptatni. Ilyenkor önzetlen kismamák által leadott plusz anyatejet kapják meg az újszülöttek.
A rendezvényen résztvevő kismamák mellett egyre több apuka is megjelent.

Tovább...

Anyatejes Világnap

2013.07.12.

1992-től tartják világszerte az Anyatejes Táplálás Világnapját, más néven a Szoptatás Világnapját. Rengeteg program várja az érdeklődőket országszerte, köztük Zalaegerszegen is.

Tovább...

Magasabb összegű családi pótlék

2013.06.05.

Új rendelet a magasabb összegű családi pótlék jogosultságáról- a gyermekneurológus szemszögéből… címmel a

Tovább...

Bemutatkozhattunk!

2013.03.07.

2013. március 5-én a Zalaegerszeg Televízió – Civilek a Szolgálnak és Szolgáltatnak – magazinműsorában Egyesületünk munkáját, tevékenységét mutathattuk be!

A magazinműsorban elhangzott beszélgetés megtekinthető – klikk ide!  (9. perctől a “Korán érkeztem” Egyesület)

Tovább...

"Mozgásfejlődés"-hez!

2013.03.05.

Azaz mindennek meg van a maga ideje!

Valljuk be!… mi, (akár volt) kisgyermekes szülők, hogy babánk súlyfejlődése mellett másik nagy aggodalmunkat a gyerkőc mozgásfejlődése okozta.Ahogy heti rendszerességgel is képesek (voltunk) vagyunk mérlegre tenni gyermekünket ? árgus szemekkel várva a mutató állását ? ugyan úgy árgus tekintetekkel követjük: mikor fordul meg? Mikor mászik már és mikor fog végre járni? És persze mindig ott lebeg a szemünk előtt a szomszéd gyereke, aki már régen sétálgat, míg a miénk még mindig csak mászni hajlandó.

Tovább...

A "függő" tartás, lúdtalp prevenciója az óvodáskorú gyermekeknél

2013.01.24.

Horváth Piroska gyógytornász – a januári Családi Szombat “Egyenes háttal” előadja – a gyermekek testtartása és lúdtalp prevenciójáról szóló tanulmányában a következőket írja:

Összefoglaló:

A szerző bemutatja, hogy már óvodáskorú gyermekeknél figyelni kell a későbbiekben fájdalmassá váló mozgásszervi elváltozások megelőzésére. Sok esetben az a testtartás, amit normálisnak hiszünk, már  az óvodáskorban bekövetkezett túlterheléses  betegségről árulkodik.  Az óvodás gyermekek testtartását provokáló Matthiass teszttel történt vizsgálat során talált eredmény a  szerző szerint lesújtó, a gyenge testtartás aránya 80 %.

A gyerekek nyújtott térddel való talajérintése is többségében korlátozott, aminek oka a hátulsó combhajlító izmok zsugora, valamint az ágyéki gerincben fellépett tartós elváltozások. Ahogyan megtanulunk az iskolában írni, olvasni, ugyanígy kellene megtanulni a gerinc helyes használatát. Miért éppen ezen utóbbit hanyagoljuk el? Mert azt hisszük, hogy ez tanulás nélkül is megy.

A negatív következményekkel igen gyakran találkoznak mozgásszervi fájdalom képében a gyógytornászok. Az óvodáskorú gyermekeknél indirekt módon való megközelítéssel, szerepjátékokkal lehet és kell is befolyásolni a testtartást és a lábboltozat izmait. A láb izomzatának fejlesztésében és a testtartási rendellenességek megelőzésében rövid idő alatt hatékony eredményt lehet elérni.

Tovább...
1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12