Egyesület

Néhány szóban az Egyesületünkről:

Korán érkeztem logóA “Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért 2010 évben alakult és azzal a küldetéssel indult el útjára, hogy tevékenységével széleskörű segítséget és támogatást nyújtson a koraszülött babák és családjuk számára.

 

 

 

 

Főbb céljaink:

 1. A koraszülött gyermekek és családjuk széleskörű támogatása, megsegítése és szociális helyzetének javítása.
 2. A koraszülött, beteg, fogyatékkal élő gyermekeknek és családjuknak a megszületéstől kezdve folyamatos mentális támaszt és az életút folyamán felmerülő szakmai (egészségügyi, szociális, oktatási, fejlesztési) információ és tevékenység, szolgáltatás nyújtása.
 3.  Egyesületünk célul tűzte ki egy Tanácsadó és Fejlesztő Ház létrehozását, ahol lehetőség van a személyes egyénre szabott tanácsadásra, továbbá olyan fejlesztési módszerek megismerésére és elérésére is, amelyek az oktatás- és egészségügy hivatalos keretein belül nem vagy csak korlátozottan érhetők el.

Célja megvalósítása érdekében az Egyesületünk az alábbi tevékenységeket végzi:

 1. A Zala Megyei Kórház Koraszülött osztály támogatásával kríziskezelő (krízisintervenciót) szolgáltatást és egy önsegítő kismama csoportot működtet.
 2. “Családok a családokért”- sorsközösséget hoz létre.
 3. Információs adatbázist hoz létre és működtet, amely tartalmazza mindazokat a szociális, jogi, egészségügyi, gyermekfejlesztési lehetőségeket, juttatásokat, szolgáltatásokat, amelyek megilletik a családot, illetve hozzájárulnak a koraszülött és/vagy beteg gyermekek fejlődéséhez.
 4. Koraszülött fejlesztő-, tanulást segítő tanácsadás-, foglalkozások megszervezését korai fejlesztés és a korai fejlesztésből már kikerült, de segítséget igénylő gyermekek részére.
 5. Rászoruló, beteg és/vagy koraszülött gyerekeket és családjukat anyagi, szociális, speciális eszközökkel támogat.
 6. Fokozott tevékenységet fejt ki, hogy a társadalom tagjai megismerjék a születésből adódó hátrányok nehézségeit (koraszülöttség, fejlődésben elmaradottság, betegen születés stb.) és e gyermekek és családjaik életét.
 7. Fokozott tevékenységet fejt ki a hátrányos helyzetű csoportoknak a társadalom nagyobb rétegeihez történő felzárkózása vonatkozásában, elősegíti e csoportok esélyegyenlőségének megteremtését.
 8. A fenti célok megvalósítása érdekében nemzetközi és belföldi kapcsolatokat épít ki a hasonló tevékenységet végző civil szervezetekkel, intézményekkel, önkormányzatokkal, és a közélet szereplőivel.
 9. A fenti célok érdekében programokat készít, szakmai és felkészítő tréninget, előadást, oktatást szervez, és bonyolít le.
 10. Különös figyelmet fordít a községekben, falvakban, szociálisan elmaradott környezetben nevelkedő koraszülött-, beteg-, fogyatékkal élő- és hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok támogatására, életminőségének jobbítására.