A Koraszülöttségről

“Abban a pillanatban, amikor a gyermek megszületik, megszületik az anya is. Soha nem létezett előtte. A nő létezett, de az anya még nem. Az anyaság valami teljesen új érzés.” (Osho)

Nincs felemelőbb, csodálatosabb dolog egy nő életében, mint anyává válni. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudja, új életet hordoz a szíve alatt, elkezdődik az anyává válás útja, és lassan megváltozik az egész világhoz való viszonya.

Sok érzelem keveredik ilyenkor, öröm, boldogság, bizakodás, várakozás, sürgetettség, félelmek, aggodalmak, kétségek. Ebben az állapotban a nő mindent átértékel, hirtelen minden más dimenzióba kerül. Más dolgok lesznek fontosak, s amik eddig létfontosságúnak tűntek, most hirtelen elvesztik jelentőségüket.

Az anya legnagyobb vágya, és mindenekelőtt a legfontosabb kívánsága (pedig), hogy egészséges, időre született gyermeket hozzon a világra. Szerencsére a bölcs anyatermészet ezt legtöbbször így is rendezi. Azoknak, akiknek ez megadatik, nem is fogják fel, hogy áldásban részesültek. Nem is gondolnak arra, hogy ez másképp is történhet. Pedig ? és a statisztikai adatok is ezt támasztják alá – sajnos egyre több idő előtt született baba érkezik.

Ők a koraszülöttek.