ÉLETFA MŰHELY

 

eletfa

Az Életfa Műhely teamje különböző szakmai háttérrel rendelkező szakemberek közössége, akik elkötelezettek a zalaegerszegi és zalai családok támogatásában. A szakmai közösség fő célja a minőségi családdá válás és minőségi családban élés elősegítése.

Az Életfa Műhely holisztikus szemléletű, családfókuszú szakmai segítő szerveződés, mely egyszerre célozza meg a megelőzés szándékával a családi életre és a nehézségekkel szembeni megbirkózásra való felkészítést, valamint a már bekövetkezett elakadások és nehézségek megoldásában kíván szakmai és emberi támaszt nyújtani.

Ennek érdekében az Életfa Műhely a zalaegerszegi és környéki családoknak olyan programokat és szolgáltatásokat nyújt, melyekkel a családok mindennapi rutinjának minél zökkenőmentesebb működését segíti elő.

Hozzájárul a családok és az egyes családtagok családi élethez szükséges készségeinek fejlődéséhez és fejlesztéséhez (hatékony kommunikációs képesség; empátia; segítő attitűd; értő figyelem; támasz-nyújtás; “válaszkészi” gondolkodás; konfliktusok megfelelő megoldási technikái stb.).

Célunk között szerepel, hogy konkrét szakmai támaszt adjunk a családi problémák, elakadások megoldásához vezető úton.

A megelőzés céljából olyan programokat, csoportos foglalkozásokat, valamint egyéni szolgáltatásokat nyújtunk, melyekkel felkészítjük a családokat az egyes természetes változásokra (mint a párkapcsolat-, család- és gyermekvállalás, gyermekszületés és a róla való gondoskodás), továbbá a nem várt élethelyzetekre (mint a párkapcsolati-, és szülő-gyermek kapcsolati konfliktusok, családi traumák), valamint azok kezelésére.

A Műhely a “Szülőakadémia” előadássorozattal a családi életre nevelést, valamint bizonyos speciális családi helyzetek (mint pl. egyszülős családok, mozaikcsaládok, fogyatékos/beteg családtaggal élő családok, serdülőkori krízissel szembenéző családok, válás közeli és válás utáni helyzet) és nehézségeik bemutatását célozza meg.

A családfókuszú Életfa Műhely a szakmai team működése mellett lehetőséget biztosít, és egyben támogatja az önsegítő családi csoportok kialakulását. Ezek a szerveződések támogató, segítő csoportot nyújtanak a hasonló élethelyzetben és/vagy azonos problémákkal szembenéző sorstársak számára.

Cím: Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 63. (Dél-Hercegnője)

További információ: info.koranerkeztem@gmail.com

 

Szakembereink:

 

Bauerné Bódi Evelin

hordozási tanácsadó,  dúla

Részletesen itt!

 

 

 

 

B. Bengő Hajnalka 

szociálpedagógus, okleveles szociálpolitikus,

perinatális szaktanácsadó,  dúla, gyászcsoportvezető

Részletesen itt!

 

 

 

.

 

Hadászi Ágnes

KoroKan masszázs terapeuta,

gyászcsoportvezető

Részletesen itt!

 

 

 

.

Jokhel Tibor

okleveles szociális munkás, addiktológiai szakember, családterapeuta (h.)

Részletesen itt!

.

Dr. Rosta Andrea

okleveles mentálhigiénés családtudományi és családterápiás szakember

pár- és családterapeuta, okleveles szociológus,

gyászcsoportvezető

Részletesen itt!

 

.

 

Salamon Györgyi és Horváth Szilárd

családi- és párkapcsolati mediátor

Részletesen itt!

 

 

 

 

.

 

Török Renáta

hordozási tanácsadó

Részletesen itt!