Figyelj magadra – interjú a koraszülésről, koraszülöttségről

Figyelj magadra – interjú a koraszülésről, koraszülöttségről

A Figyelj magadra vendége Bognárné Bengő Hajnalka perinatális szaktanácsadó, szociálpedagógus, szociálpolitikus, a Korán érkeztem Közhasznú Egyesület elnöke.

A beszélgetés témája és fókusza a koraszülés, a koraszülött babák, és az anyukák, valamint családjaik.

 

A Figyelj magadra csatorna egy testi-lelki-szellemi egészséggel foglalkozó csatorna, melynek szerkesztője Háver-Varga Maianna. Mariannak egészségügyi újságírás területén eltöltött 13 év, több száz interjú orvosokkal, természetgyógyászokkal, trénerekkel még inkább elmélyítette a kíváncsiságát, és azt a törekvését, hogy minél több információ jusson el azokhoz, akik szeretnének jól lenni fizikailag és mentálisan egyaránt.

A beszélgetés  megtekinthető az alábbi linken: Figyelj magadra 

 

A beszélgetés témája és fókusza a koraszülés, a koraszülött babák, és az anyukák, valamint családjaik.  Sok kérdés, amely felszínre kerül: Meghatározható-e, hogy mi áll a koraszülés hátterében; milyen problémák, betegségek, szövődmények alakulhatnak ki a korababáknál; hogyan, mikor kezdődik el a fejlesztésük; az anyukák milyen mentális és érzelmi stressznek vannak kitéve és hogyan segíthet nekik a család és a környzet; az apukák hogyan kapcsolódnak?