Szakmai Napról – 2016

Szakmai Napról – 2016

December 14-én, Nagykanizsán került megrendezésre a “Koraszülöttekről a koraszülöttekért” – 2016 címmű Szakmai Napunk. Idén ötödi4-vendegek1k alkalommal gyűltünk össze és az egyik legnagyobb sikerrel zárult találkozót tudhatjuk magunk mögött!

A rendezvény szakmai fővédnöki feladatait Czeizel Barbara a Kora gyermekkori intervencióért felelős miniszteri biztos asszony vállalta. Köszönet érte!

A megnyitón Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere köszöntette a rendezvényt.

Előadóink tartalmas, hasznos és érdekes előadásokkal járultak hozzá a rendezvény szakmai sikerességéhez!

Dr. Gárdos László csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, neonatológus szakorvos, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa a Honnan és hogyan, PIC-ből indult életek témában tartott előadást.

Dr. Elmont Beatrix gyermekneurológus, gyermekrehabilitációs szakorvos, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főorvosa a Gyermekrehabilitáció kereteiről és terápiás módszerekről tartott összefoglalást.

Czeizel Barbara Budapesti Korai Fejlesztő Központ- EGYMI, Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány, intézményigazgató a Kora gyermekkori intervenció múltja, jelene és jövője címmel ismertette 25 éves tapasztalatit és a  jövő évi változásokat.

Sipos Edit klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus más aspektusból megközelívte beszélt a Speciális igényű gyermekek a köznevelés rendszerében témájáról.

Vaszily-Hegedüs Andrea logopédus, gyógypedagógus, egyetemi oktató a Szemfüles Egyesület a Gyermekekért elnöke Zala megyei jó gyakorlatként mutatta be egyesületükben azaz civil szférában végzett Korai fejlesztés lehetőségeit.

Az előadásokat Bognárné Bengő Hajnalka szociálpedagógus, perinatális szaktanácsadó a ?Korán érkeztem? KHE elnöke zárta.  Együtt a családdal – Szülősegítés témájában mutatta be a koraszülött gyermek érkezésének családokat érintő kihívásait és a “Korán érkeztem” Egyesület e téren nyújtott szülő- és családsegítését.

A Szakmai Napot nagy érdeklődés követett, az előadásokon 95 fő, – köztük érintett szülők és szakemberek (akik különböző szakterületről – egészségügyi, oktatási, szociális, jogi stb. – érkeztek)- vett részt.

A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a háttérmunkában mintegy 20 szülő és tagtárs segítette a gördülékeny rendezést! Köszönjük! 

Köszönet a Zala Megyei CSEÖH munkatársainak a szakmai segítségért!

Békés, Boldog Ünnepeket!
Korán érkeztem Egyesület csapat

.

Kanizsa Tv beszámolója itt megtekinthető!

.

1-rendezveny-fovednoke-czeizel-barbara1 2-koszontok-denes-sandor-nagykanizsa-polgamestere1 3-koszontok-horvath-rita1 3-regisztracio1 4-vendegek1 7-eloado-dr-gardos-laszlo1 8-eloado-dr-elmont-beatrix1 9-eloado-czeizel-barbara1 10-eloado-sipos-edit1 11-eloado-vaszily-hegedus-andrea1 12-eloado-b-bengo-hajnalka1