Tradicionális thai masszázs

Több száz éves hagyományokon alapuló távol-keleti masszázs, amely alapvetően eltér az európaitól. Elméleti alapját a testet láthatatlanul behálózó energiavonalak rendszerének koncepciója alkotja, nagyjából ezen alapszik a kínai akupunktúra, akupresszúra, valamint a japán shiatsu rendszere is. A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben nem az izomzat megdolgozására fekteti a hangsúlyt, hanem elsősorban a test saját energiáit aktivizálja.

\r\n

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, aki a tenyerén kívül könyökét, térdét, talpát is használja. Részben gyúró, részben nyújtó és feszítő fogásokkal, a különböző testrészek sajátos kimozgatásával a masszőr valamennyi ízületet, izomcsoportot átdolgoz, feloldva a bennük kialakult energiablokkokat. Az akupresszúrás pontok nyomásával az energiavonalak (meridiánok) mentén végighalad az egész testen. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A Thai masszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajt, krémeket.

\r\n

Hatásai:

\r\n

 – a vér és nyirokkeringés fokozásával serkenti az anyagcserét, ezáltal méregtelenítő, salaktalanító hatása van\r\n- csökkenti az izomfeszültséget, az izmok ellazult, kipihent állapotba kerülnek\r\n- az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer\r\n- növeli a szervezet energiaszintjét\r\n- oldja az izmok, ízületek merevségét\r\n- fájdalomcsillapító hatása is bizonyított, egyrészt akupresszúrás hatásának, másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően\r\n- növeli a test rugalmasságát, laza, oldott állapotot, jó közérzetet eredményez, utána testileg-szellemileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

\r\n

Gyermekeknél fél órás masszázs végzése ideális. A láb, hát, arc masszírozásával.

\r\n

A bébi két hetes korától 12 éves korágig, sőt azon túl is alkalmazható.\r\nA baba mentális és lelki funkcióit egyaránt segíti.