Taping módszer ? Kineziotape

A Kineziológiai Tape-t a japán kiropraktőr Dr. Kenzo Kase és Nitto Denko fejlesztették ki. Fő célul tűzték ki, hogy a test öngyógyító folyamatait egy speciális anyaggal és a hozzá tatozó felhelyezési technikával segítsék. A Kineziológiai Tape a bőr utánzata, és felhelyezésével ?pozitív? szenzoros információkat közvetít testünknek. Felhasználási lehetőségek: fájdalom, megelőzés, gyermekgyógyászat, ortopédia, neurológia, operáció előtti és utáni  állapotok.

\r\n

A kezelés során színes ragasztószalagokkal való izom- ín és testtartás korrigálása történik.

\r\n

Egy olyan módszer, mely a szervezet öngyógyító folyamatait támogatva éri el pozitív hatását. A Taping nem tartalmaz gyógyszerészeti szempontból aktív elemeket, a bőr számára semleges, hatását kizárólag a felragasztás módja határozza meg. A Tapinget a kellő helyre és módon felragasztva hosszabb ideig (5-8 napig) a bőrön maradhat.

\r\n

Kiknek ajánlható: Kiegészítő kezelésként minden gyermeknek

\r\n

Mire jó: A bőr, mint a legnagyobb ingerfelvevő szervünk számos receptort tartalmaz, mely ingerületet küld az agynak. A bőrre felhelyezett elasztikus tapasz húzást gyakorol a bőr felső rétegeire, így növeli a helyet a bőr és az alatta levő szövetek közt. Ez a plusz hely segíti a nyirokkeringést, valamint az idegvégződések receptorain keresztül specifikus információt küld az agynak. Erre a speciális stimulációra az agy válaszreakciót küld a szervezetbe, szakemberek ezt használják ki a kezelés során.

\r\n\r\n

Gyermekek esetében:

\r\n

–        izomtónus eloszlási-zavar fennálásakor: hypotón vagy spasztikus (laza vagy feszes) esetekben;

\r\n

–        műtéti előkészítésnél, rehabilitációban;

\r\n

–        ortopédiai eltérések esetén (bedőlő vagy kidőlő boka, gerincferdülés stb.)

\r\n

 A Taping módszerről többet: http://www.spineart.hu/terapiak/kineziotape-taping-modszer 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n