Párkapcsolat működése

Párkapcsolat működése

Február második vasárnapja a házasság világnapja, idén február 8-a.Házassgág világnapja 2015

1981-ben az Egyesült Államokban, Louisiana állam fővárosában, Baton Rougebana polgármester kezdeményezte a házasság világnapját. Célja az volt, hogy megállítsa a házasságkötések rohamos csökkenésesét. Az ötlet az óta elterjedt, és Európában is ünneplik.
A világnap fontossága abban rejlik, hogy felhívják a figyelmet a gyakori válással végződő házasságokra és arra, hogy az Európai Unió országaiban született gyermekek majdnem egyharmada házasságon A kívüli kapcsolatban jön a világra.

A Zala megyei Esélyteremtési Ház a HÁZASSÁG VILÁGNAPJA alkalmából
sok szeretettel meghívja a párkapcsolat előtt, a párkapcsolatban, a házasság előtt, a házasságban, házasság után állókat, egyszóval minden kedves érdeklődőt

február 5-én, csütörtökön 18,00 órától a Kamarák Házába

(Zalaegerszeg, Petőfi út 24.)

Mihalec Gábor

A párkapcsolat működése ? városi legendák és a tapasztalati valóság című interaktív előadására!

Néhány szóban előadónkról:
Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta magáról:
?Szakmai érdeklődésem a párkapcsolatra, a családra, a házasságra való felkészülésre, a házasságerősítésre irányul.?

“‘Mi a boldog házasság titka?’ – kérdezik tőlem sokszor. A jó választás fontos, de legalább ennyire lényeges a kapcsolat működtetésének ismerete, valamint a korábbi rossz tapasztalatok és esetleges sérülések feldolgozása is (? ) A jól működő, boldog házasság nem egy állandó állapot, amely az esküvő napján veszi kezdetét, és a felek életének végéig tart, inkább egy növekedési folyamatról van szó, amely sok munkával és tudatos odafigyeléssel érik be. Ha elültetnek egy paradicsommagot, irreális elvárás, hogy másnap a reggeli mellé friss, lédús paradicsomokat szüreteljenek róla.(…)?
Az előadáson érdekes, praktikus tanácsokat hallhatunk, és akár kérdezhetünk is!

Mihalec Gábor megjelent könyvei:
? Ketten együtt, magabiztosan: Párkapcsolat-építő kommunikáció. Kulcslyuk Kiadó, Budapest, 2013. (Megjelenésekor a bookline sikerlista 4. helyéig jutott fel)
? Gyűrű-kúra: boldog házasságra készülők kézikönyve. Bővített kiadás. Kulcslyuk Kiadó, Budapest, 2012. (Megjelenésekor a bookline sikerlista 6. helyéig jutott fel)
? Boldog házasság: ábrándozás helyett 10 biztos, megvalósítható lépés. Boldog Élet, Budapest, 2007.
? A nyugodt élet titkai. Hatékony testi-lelki ellazulás progresszív izomrelaxációval. Palatinus Kiadó, Budapest, 2006.
? Lélek-ápolás: A leggyakoribb pszichés megbetegedések felismerése, kezelése és megelőzése dióhéjban. Élet és Egészség Könyvkiadó, Budapest, 2005.
? Áspiskígyók és palimadarak: A magabiztos kommunikáció gyakorlati kézikönyve. Athenaeum 2000 Kiadó, Budapest, 2004. (Számos egyetemen és főiskolán kötelező irodalom)
? Istenadta szex. Élet és Egészség Könyvkiadó, Budapest, 2004.
Többet: http://www.mihalecgabor.hu/