Mocorgó foglalkozás

Mocorgó foglalkozás

manókHétfőnként 10,00 órától Mocorgó foglalkozás!

Mocorgó mondókákkal, dalocskákkal kísért játékos torna, 10,00 órától.

Bejelentkezés, információ a monika.godina@gmail.com címen, vagy a 30/6952701-es számon lehetséges.

Várlak benneteket szeretettel!

Mocorgó: mondókákra, gyermekdalokra épülő mozgásos játék kisgyermekeknek és szüleiknek. Lóga-a-lába-lógaA hintáztatók, höcögtetők, zsippzsuppolók, tapsoltatók, sétáltatók, guggolók és csüccsentők, ugrálgatók, a mondókával, dalokkal kísért nagymozgásra épülő játékok, az izgalmas akadálypályák és a különböző egyensúlyozó eszközök kipróbálása mintákat adhat az otthoni örömteli játékhoz, tartalmas együttléthez. A gyakorlatok alatt tapasztalt érintések, a becéző szavak, mondókák kiválóan erősítik a gyermek-szülő kapcsolatot, emellett a csoportos formában zajló foglalkozás közösségi élményt is jelent a gyermeknek, szülőnek egyaránt, pozitívan alakítva ezzel a gyermek önbizalmát, szocializációját. A mondókával kísért mozgásos játék kedvezően befolyásolja az idegrendszer érését, fejleszti a gyermek ritmusérzékét, növeli szókincsét, mintát ad a helyes artikulációra. Pozitívan befolyásolja a mozgáskoordináció, a testséma, a lateralitás alakulását, biztosabbá teszi az egyensúlyozó képességet, ügyesebbé a hely- és helyzetváltoztató mozgásokat.

 

A műhelyt és a foglalkozást vezeti Godina Mónika, gyógypedagógiai munkatárs, mozgásterapeuta, 4 gyermekes anyuka

A foglalkozásra előzetes bejelentkezést kérek a monika.godina@gmail.com címre vagy a 0630/6952701-es mobilszámon.

 

Mi is a Manó műhely?

A műhelyben lehetőség van megbeszélni egymással és szakemberrel, hogy milyen alternatívák közül választhatunk a gyermekünk gondozását, ápolását, “fejlesztését”, nevelését…  illetően.

manókMegszületett a kisbabád? Hazamentetek a kórházból, de nem megy minden úgy otthon, ahogy szeretnéd? Tanácstalan vagy a kisbabád gondozása ügyében? Tudni akarod, hol tart kisbabád fejlődése? Szeretnél ötleteket kapni, hogy milyen játékokat érdemes a kisbabáddal játszani? Napirend? Meseolvasás: mit, mikor, hogyan, miért? Testvér született?  Bölcsibe készültök? Ovi kezdődik? Alternatív módszerek a betegségek megelőzésében, kezelésében? Minden téma előkerül!

A véleménycserékkel ötleteket  szerezhetünk, kinek “mi jött be”…, hogy “oldotta meg”…, mindezt kötetlenül, kellemes környezetben.

Infó: info.koranerkeztem@gmail.com