Emeljünk magasba minél több gyereket! – Zalaegerszeg

Emeljünk magasba minél több gyereket! – Zalaegerszeg

Korán érkeztem Egyesület a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom együttműködő partnere Zala megyében. Az első közös programunk a Babára vágyva nagyon nagy sikert hozott. A  közös munka most hétvégén május 11-én folytatódott.

EM_emelés_2019

Május 11-én 11 órakor országos világrekord kísérletet keretében Zalaegerszegen is emeltük a gyerekeket!

Megdőlt a tavaly évi rekord! 26 helyszín 9000 résztvevő!


Gyerekek a magasban: megdőlt az egyszerre felemelt gyerekek tavalyi rekordja

Sikerült a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célkitűzése, az ország több mint húsz településén és három határon túli helyszínen az előzetes összesítések szerint több mint tízezer gyereket emeltek magasba szüleik, családtagjaik.

Az ?Emeljünk magasba minél több gyereket? nevű, országszerte megrendezett családi napokon 11 órakor, közös visszaszámlálás után egyszerre emelkedtek magasba a gyerekek, egyes helyszínek körkapcsolással mutatkoztak be a központi rendezvényen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Itt Szalóki Ági énekes és a Pannonia All Stars Orchestra szórakoztatta a résztvevőket. Vecsei H. Miklós műsorvezető pedig az Operaház gyerekkarával és a közönséggel együtt elénekelte a Mi vagyunk a Grund című dalt is.

Kopp Mária által alapított mozgalom idén tíz éves, ennek méltó megünneplése volt a gyerekemelés, hiszen ezzel az országos rendezvénnyel is a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságára, és a gyermekek életünkben betöltött központi jelentőségére hívtuk fel a figyelmet.

A gyerekemelést helyi közösségek, civil szervezetek, önkormányzatok rendezték gyereknapok, majálisok, koncertek kíséretében. Az akció mindenhol más és más arculatot öltött, Hernádonvándorbölcsőt sorsoltak, Domaszéken babaruha börzét tartottak és gyerekrajz-kiállítást nyitottak, Dunaszerdahelyen ?gólya hozza? ajándékdobozokat adtak át a fél évesnél fiatalabbaknak. Győrben bohócelőadás, Csobánkán családi piknik, Siklóson vásári komédia, Makón nagycsaládos-találkozó, Székesfehérváron játszótér-avatás, Miskolcon pedig babaszínház és zenés mesejáték volt. De a Legmókásabb Program címet a vajdasági Palics érdemelte ki, mert itt nemcsak hordozókendő-kötés-tanítás, hanem kismama-pocakfestés is volt. De a legtöbb helyszínen elmaradhatatlan volt a kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás.

Az egyszerre felemelt gyerekek programban résztvevő települések listája:

Budapest (Margitsziget, Csepel, Rákosmente), Békéscsaba, Csobánka, Debrecen, Domaszék, Dunaföldvár, Eger, Győr, Hernád, Kecskemét, Makó, Miskolc, Nyíregyháza, Siklós, Szeged, Székesfehérvár, Tapolca, Tárnok, Vép, Veszprém, Zalaegerszeg. A határon túlról a vajdasági Palics, a felvidéki Dunaszerdahely és a székelyföldi Csíkszereda.


Zalaegerszegi program:

10: 00 Tízórai Piknik Zalaegerszegi Hordozós Klubbal
10:30 Emelj magasba!- mini koncert Mihály Péterrel
10:55 Köszöntő – Balaicz Zoltánné a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke
11:00 Emeljünk magasba minél több gyermeket ? világrekord kísérlet
11:05 – 11:30 KutyaJó Kalandok- a Zalai Kutyasuli terápiás csoportjával

Közreműködtek:
Korán érkeztem Közhasznú Egyesület – Zalaegerszegi Hordozós Klub,
Zalaegerszegi Női Szalon,
Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház,
Apáczai Csere János Művelődési Központ,
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ,
Zalai Kutyasuli- Terápiás csoport.
.

EM11_2019

EM7_2019

EM8_2019

EM6_2019

EM4_2019

EM5_2019

EM10_2019

EM1_2019

EM_emelés_2019

dav

dav

 

sdr

sdr
 KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK VOLTATOK!